BUTFF 2020: The COVID-15 Edition (aka Holy Shit)

BUTFF2020

Het BUT Film Festival (B-film, Underground en Trash) in BREDA staat weer in de startblokken! Dit jaar van 2 tot 6 september. Vorig jaar met de 14 e editie gingen we eruit met ‘een bang’, Lik De kikker heeft nogal vrij ver zijn sporen achtergelaten Vanaf dan waren we echt overtuigd dat er een spetterende 15e verjaardagseditie zou volgen. Wie had ooit kunnen denken dat er een of ander virus stokken in de wielen zou steken? Niemand.

Onze jaloezie was dan ook groot op dat virus. Maar aan inventieve ideeën geen gebrek, wij zouden ons eigen virus creëren en hebben ons teruggetrokken in het BUTlabo waar er volop werd geëxperimenteerd. Na wat tegenslagen en mislukkingen (sorry voor de dierenliefhebbers maar de BUTprofs zaten met vijf ontplofte muizen en een smeltende bok) is het ons toch gelukt. Nu nog een naam vinden uiteraard, volgens wetenschappelijke termen COVID-15 (ook toeval dat getal 15). Het was de smeltende bok die ons op het idee bracht om de rode draad dit jaar op satanisme, geloof, heksen, duivels, rituelen en culten (vrij breed te interpreteren) te focussen en om het herkenbaar te maken hebben we ons experiment ‘Holy Shit’ genoemd.

Hoe gaan we dit virus verspreiden in Breda? In twee filmzalen in Chassé cinema, de Nieuwe Veste, online en een drive-in waar je gezellig in je persoonlijke bubbel kan vertoeven. Je krijgt maar één kans om een besmetting op te lopen want elke film kent een eenmalige vertoning. Om dat ander virus in te dijken mag er in elke zaal maar een beperkt aantal kijkers binnen. Dus hou de site www.butff.nl in het oog voor de regels en hoe je je kaartje kan bemachtigen en het programma. Dat Nederlanders massaal hebben gehamsterd voor de lockdown, vooral toiletpapier, zal nu ook zijn vruchten afwerpen. Breng gerust een rolletje mee om alle sappen, vloeistoffen, lichaamsvochten en andere smeurie van je af te kuisen, het zal nodig zijn want het zal van de schermen afspatten.

Ook de vaste waarden zullen aanwezig zijn zoals enkele performances (op veilige kijkafstand), Bloody Belgium en natuurlijk de ongedwongen BUTsfeer die ver bekend is buiten de landsgrenzen en de dvd-stand. Helaas zonder gasten. Maar laat dat de pret niet bederven de COVID-15 editie zal voldoende ingrediënten hebben om onvergetelijk te worden. Belangrijk is ook dat er een vaccin voorhanden is om van het ‘Holy Shit’ virus af te raken: het alom bekende BUTbier dat dit jaar verkocht wordt als een sixpack (je moet zelfs niet naar de fitness hollen om met een sixpack buiten te komen).

Wat wij willen? Dat de bezoekers enkel besmet raken met het Holy Shit virus en niet met de concurrent COVID-19. We zullen er streng op toezien dat de regels worden gevolgd om straffe van openbaar vierendelen, brandstapels en dansen voor de duivel. Laat het een spetterende editie worden!

TICKETVERKOOP BUTFF 2020